Veel gestelde vragen over boeken

Q?Wat is de minimale oplage?
A.

Wij leveren boeken vanaf 1 exemplaar tot laten we zeggen 1 miljoen stuks. Normaal gesproken zal een boek waarvan slechts een kleine oplage gemaakt wordt, per stuk duurder zijn dan een boek waarvan er duizenden worden gedrukt.
Wij bieden echter de mogelijkheid om boeken in kleine aantallen digitaal te drukken (printing-on-demand / POD), hierdoor worden ook kleine oplagen financieel interessant! En kwalitatief is er geen verschil met regulier gedrukte boeken.

Q?Wat kost het om een boek te maken?
A.

Dat is een vraag waar, zonder alle gegevens van het te produceren boek te kennen, niet meteen een duidelijk antwoord op te geven is. Factoren zoals het formaat, de oplage, het aantal pagina’s, de drukkleuren en de gewenste afwerking bepalen de uiteindelijke prijs.
Door aan de hand van de wensen van de klant de juiste keuzes te maken voor het productieproces zijn wij altijd in staat (gebleken) een zeer scherpe prijs te kunnen aanbieden.

Q?Hoeveel tijd neemt het maken van een boek in beslag?
A.

We kunnen hier algemeen zeggen dat vanaf het moment dat het ontwerp van het interieur klaar is en wij de teksten en eventuele foto’s hebben ontvangen, we na maximaal twee weken een eerste volledige proef kunnen leveren. Het drukken en binden van de oplage boeken neemt meestal tussen de twee en vier weken in beslag, afhankelijk van de gewenste uitvoering.
Het ontwerp van interieur en omslag is een interactief proces waarbij intensief met de opdrachtgever wordt overlegd. Dit kan na een goed ‘intake’ gesprek in één week akkoord zijn.