Gelegenheidsboeken

Bij gelegenheidsboeken denken we aan: romans, jubileumboeken, prentenboeken, ansichtkaartenboeken, fotoboeken, dichtbundels, boeken met oorlogsherinneringen, kinder-/jeugdboeken enzovoort.

Wij geven bij iedere boekenvraag een passend advies. We bepalen altijd in nauw overleg met de opdrachtgever(s) de gewenste uitvoering van het boek: het formaat, kleurgebruik, de bindwijze, type kaft, eventueel gebruik van schutblad, leeslint, stofomslag etc., maar ook de gewenste uitstraling van het binnenwerk en de oplage. We houden hierbij uiteraard ook rekening met het beschikbare budget.

Werkwijze bij een boekopdracht

U komt vrijblijvend bij ons met uw idee voor een boek. Wij gaan met u alle wensen en mogelijkheden bespreken en adviseren u bij het maken van bovengenoemde keuzes eventueel al vergezeld van een globale begroting. We inventariseren welk (bruikbaar) materiaal er is, wat voor beeld gebruikt gaat worden en wat er eventueel nog ontbreekt of nog moet gebeuren. Zodra dat allemaal duidelijk is kunnen we een offerte maken en na akkoord kan de productie ingepland worden en wordt een tijdlijn afgesproken en uitgezet.

Wij ontwikkelen vervolgens een bij u en uw boek passend ontwerp en er worden het omslag en een of twee hoofdstukken gemaakt waarmee u het ontwerp kunt beoordelen. Dit ontwerp kunnen we in overleg nog aan uw verdere wensen aanpassen en dan kan de volledige productie starten.

Na de eerste opmaak ontstaat een interactief proeventraject waarin het boek zijn uiteindelijke definitieve vorm en inhoud krijgt middels door u aan te geven correcties en aanpassingen. Bij de afgegeven offerte wordt meestal al een bedrag opgenomen voor een normale hoeveelheid correcties en aanpassingen na een eerste proef.

Als de proef uiteindelijk door u akkoord wordt bevonden wordt het druktraject gestart. De door ons gekozen drukkerij wordt op de hoogte gebracht van de order en kan aan de slag. De complete oplage wordt kant-en-klaar afgeleverd bij ons kantoor en door ons op kwaliteit van uitvoering gecontroleerd. Indien het wat ons betreft akkoord is qua drukresultaat wordt u ingelicht en stemmen we de aflevering met u af.

Subsidie

Wij kunnen (u) bij bekende subsidiegevers een aanvraag (laten) doen voor een bijdrage aan uw boek om zo de kosten wat te drukken. Wij kunnen vaak vantevoren wel een inschatting maken of uw boek voor subsidie in aanmerking komt.

Kleine oplages

Bij Staalboek is het ook mogelijk om boeken te laten maken in kleine oplages. Na de opmaak worden op onze eigen digitale drukpers binnenwerk en omslag gedrukt om vervolgens door een professionele binderij te worden afgewerkt tot een volwaardig boek. Voor velen is dit al een perfecte oplossing gebleken: tóch een boek, géén overbodige aantallen boeken en dit allemaal voor een aantrekkelijke prijs!